Zbohom suchým perám vďaka prírodným balzamom

Marcela Rapošová je úspešná študentka FF z Liptova, šikovná žienka v kuchyni, milovníčka zdravého životného štýlu, o ktorom aj bloguje. Pod jej rukami vznikajú nádherné náušnice z organzy a najrôznejšie módne kúsky z vlny. V súčasnosti sa zaradila medzi elitu výrobcov prírodných balzamov. Marcelku môžete stretnúť už 02. 12. 2015 od 10.00 do 12.00 na akcii MADE BY STUDENT na PU, kde bude prezentovať svoj talent.

Ako si sa dostala k handmade balzamom?

Bolo to asi pred rokom. Na začiatku zimy som mala problémy so suchými perami. Nič mi nepomáhalo, ani balzamy z lekárne. Pery som mala suchšie a suchšie. Pátrala som po tom, ako vytvoriť čisto prírodné „liečivo“ na pery. No a podarilo sa. Najprv som si takéto balzamíky vyrábala dlhú dobu pre seba a rodinu. A teraz ich vďaka záujmu ponúkam aj kamarátom a známym.

Koľko času tráviš vyrábaním balzamov?

Výroba sama osebe nie je až taká zdĺhavá. Závisí to samozrejme aj od množstva, ktoré chcem vytvoriť. Jeden vyrábam pol hodiny. Keď produkujem viac a k tomu odlišných, tak aj dve hodiny. Ale je to ako varenie, navyše príjemné a voňavé.


V čom sú tvoje balzamy odlišné od ostatných? Čím sú výnimočné?

V tom, že sú úplne 100 % prírodné a že ich vyrábam ja. Snažím sa do nich dať kúsok seba. Aby boli akoby šité na mieru takým ľuďom, ktorí chcú byť v dnešnej dobe stále v súlade s prírodou. Každý jeden z nich je originál, ručne vyrobený a vonia doslova po včielkach a prírode. 


Akú predstavu máš o budúcej produkcii?

Bola by som rada, keby sa moje balzamy tešili obľube, pričom moji známi ich budú odporúčať ďalším známym atď. Plánujem balzamy ponúkať aj na stránkach, ktoré ponúkajú handmade produkty. Neskôr by som sa chcela naučiť vyrábať aj prírodné mydlá, potom krémy. Uvidím, kam ma to zaveje. 


Vieš si predstaviť, že by sa tvoje hobby zmenilo na tvoju budúcu profesiu?

Určite! Určite áno. 


Prezradíš, ako si balzam vyrobiť?

To by bolo vyzradené tajomstvo šéfkuchára, takže nie.

 

Monika Dzuríková

Zdieľaj článok:

Autor článku:

Unipo Press

Komentáre

K tomuto článku neexistujú žiadne komentáre